Waarom leven rijke mensen langer?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met veel vermogen gemiddeld 10 jaar ouder worden dan minder vermogenden mensen. Deze mensen leven niet alleen langer, maar brengen ook meer levensjaren in goede (geestelijke) gezondheid door en ze hebben vaak minder chronische ziekten.
Hoe komt dat nou?
Mensen doen er alles aan om hun leven te verlengen, er wordt van alles beweerd en gedaan maar klopt het wel en is daar ook bewijs voor? Leven deze mensen echt langer omdat ze meer geld hebben, meer tijd aan hun lichaam besteden en uitgeven?
Allerlei dure behandelingen zoals Skin detox, the Mayr Cure, Leeches to detox, Dracula therapie, Cryotherapie, enz. worden gedaan, maar verlengen deze behandelingen ook je leven?

Het komt waarschijnlijk door een combinatie van verschillende dingen, hun levensstijl met gezonde en kwalitatief betere voeding, voldoende beweging en minder stress spelen waarschijnlijk een belangrijke rol.

Inkomensongelijkheid en gezondheid

Gewoontes en sociale omstandigheden spelen vaak ook een belangrijke rol.
Mensen in achterstandswijken hebben vaak een laag inkomen, minder geld en eten daardoor vaak goedkoper en ongezonder. De kans op welvaartsziekten (o.a. obesitas, diabetes, hart- en vaat ziektes) wordt daar door groter, dat heeft ook grote gevolgen voor hun levensverwachting. De mensen maken zich eerder zorgen als ze de huur en andere schulden wel kunnen betalen dan om gezonde voeding.

Het begint al bij het boodschappen doen. In de supermarkt moeten mensen gezonde keuzes maken.
Verse groenten, fruit, volkoren brood is beter dan de kant- en klare maaltijden. Eet zo veel mogelijk gevarieerde (verse) producten met weinig vet en suiker.

Vergelijk het menselijk lichaam met een machine. Een machine die jaar in jaar uit constant moet draaien, te weinig en niet op tijd zijn revisie beurten krijgt, zal in de meeste gevallen sneller slijten en korter mee gaan dan een machine die het rustiger aan mag doen en op tijd zijn revisie beurten krijgt.

Regelmatig een medische keuring hoeft niet slecht te zijn en waarschijnlijk ook niet veel duurder want zorgverzekeraars geven waarschijnlijk minder uit aan medicijnen, specialisten, ziekenhuiskosten en andere medische behandelingen, doordat aandoeningen en ziektes eerder ontdekt kunnen worden en hoe sneller je er bij bent, hoe groter de kans op genezing.
Mensen die wat meer te besteden hebben laten zulke keuringen vaak eerder uitvoeren.

Allerlei dure behandelingen zoals Skin Detox, the Mayr Cure, Leeches to detox, Dracula therapie, enz. worden gedaan, maar als het echt werkt is volgens mij bij de meeste behandelingen nooit echt bewezen.

Dus met wat geluk, is een lang leven voor veel mensen weggelegd en niet alleen voor de rijken, maar het begint met gezonde voeding. Eet niet te veel, te vet, voldoende beweging, liever geen stress of leer daar mee omgaan, niet te lang een te zware baan uit oefenen, op tijd en voldoende rust nemen en zoveel mogelijk positief in het leven staan.