PRK (photorefractive keratectomy)

Bij deze behandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies (het epitheel) verwijderd, hierna wordt met behulp van een laser een dun laagje van het hoornvlies verwijderd. De bovenste laag van het hoorvlies wordt eerst plaatselijk verdoofd met van oogdruppels, dan wordt het epitheel verwijderd. Daarna wordt met behulp van een laser een dun laagje van het weefsel verdampt.

Het epitheel vormt een bescherm laag voor het oog, zonder dit laagje is het oog erg gevoelig  en is het zelf pijnlijk. Na de ingreep is het beter om het oog met contactlenzen te beschermen. Het herstel van het epitheel laagje vindt binnen enkele dagen plaats maar de eerste dagen van het genezingsproces gaat gepaard met pijn en u zult wazig zien.
Tegen napijn kunt u pijnstillers gebruiken.
De definitieve genezing van het hoornvlies en stabilisatie van het gezichtsvermogen variëren in grote mate en kan enkele weken tot maanden duren. Een alternatief voor PRK is een LASIK behandeling deze minder pijnlijk en de genezing gaat veel sneller.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.