Ooglidcorrectie of overhangende oogleden

Een ooglidcorrectie of blepharoplastiek is één van de meest voorkomende behandelingen.

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Symptomen hierbij zijn dat mensen er vaak vermoeid uitzien maar ze zijn het meestal niet, een oudere uitstraling hebben, last van hoofdpijn, wallen, belemmeren van het zicht hierdoor kan dit probleem geleidelijk veranderen van een esthetische naar een medisch probleem.
Dit kan komen door de leeftijd, ziekte, of genetische aanleg.
Een ooglidcorrectie kan verdeeld worden in een boven ooglidcorrectie en een onder ooglidcorrectie. Bij een boven ooglidcorrectie heeft men door het te veel aan huid vaak last van overhangende oogleden en afhangende wenkbrauwen deze kunnen het zicht

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

belemmeren.

Waar moet u rekening mee houden voor de operatie

Met het gebruik van verschillende soorten medicijnen zoals als bijvoorbeeld bloedverdunnende medicijnen (aspirine, sinaspril, ascal, sintrom, asprobruis, enz.) moeten ongeveer 10 dagen voor de operatie gestopt worden.
Geef aan de arts door welke medicijnen u gebruikt.
Het is ook aan te raden om minimaal 5 weken voor de operatie te stoppen met roken, want roken (nicotine) vernauwd de bloedvaten, dit vergroot de kans op problemen bij de wondgenezing.
Laat u ook goed informeren door uw arts.

De operatie

Voor de operatie tekent de chirurg het huiddeel af dat verwijderd moet worden.
Daarna krijgt de patiënt een plaatselijke verdoving maar sedatie is ook mogelijk bij sommige klinieken (sedatie is een lichte slaap).
De ingreep duurt 30 tot 60 minuten.
Tijdens de ingreep wordt huidoverschot en overtollig vetweefsel verwijderd.
Het litteken zal bij een boven ooglidcorrectie in de natuurlijke huidplooi van het ooglid vallen, terwijl bij een onder ooglidcorrectie, het litteken net onder de wimpers zal komen te liggen.
In principe zullen de littekens nauwelijks zichtbaar zijn.

Transconiunctivale techniek

Soms is de Transconiunctivale techniek ook mogelijk. Dit is een behandeling van het onderooglid. Via de binnenkant van het onderooglid wordt overtollig vet met een scalpel of laser verwijderd. Het voordeel van deze behandeling is dat er na de operatie niet gehecht hoeft te worden en dus ook geen littekenvorming zal plaats vinden.

Na de ingreep

Vrij snel na de ingreep mag de patiënt de kliniek verlaten, de volgende dag komt hij/zij terug voor controle.
Om zwellingen, blauwe plekken en de pijn te verminderen kan de patiënt de eerste 2 dagen de oogleden koelen met ijs of koelelementen.
Na een paar dagen kunt u weer aan het werk.
Wij raden u aan om na de behandeling een zonnebril te dragen om uw ogen te beschermen tegen het licht en de ogen kunnen blauw en gezwollen zijn dit verdwijnt weer na 1 tot 2 weken. De hechtingen kunnen na ongeveer 5 dagen verwijderd worden.
De fijne rimpels bij de ooghoeken (de kraaienpootjes) zullen met deze behandeling niet verdwijnen dat kan alleen met een filler of een rimpel behandeling.
Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep, maar het geeft een jongere uitstraling, u heeft waarschijnlijk geen last meer van hoofdpijn, geen vermoeide uitstraling meer en mensen komen vaak zelfverzekerder over.
Geen enkele arts kan u absolute symmetrie beloven.

Mogelijke risico’s

Aan alle medische ingrepen zijn risico’s verbonden. Het kan voorkomen dat u uw ogen de eerste week na de operatie niet volledig kunt openen of sluiten. Om te voorkomen dat uw ogen uitdrogen, kunt u via uw arts oogdruppels krijgen. Er kunnen altijd complicaties optreden maar over het algemeen komt dit zelden voor.
Voorbeelden van complicaties zijn o.a. een allergische reactie op de verdoving, een infectie, nabloeding, vochtophoping, en een langzame wond genezing.
Als u rookt zal dit de kans op complicaties vergroten.

Samenvatting:

Duur van de operatie: 30 tot 60 minuten
Verdoving: Plaatselijk (sedatie is mogelijk)
Verblijf in de kliniek: 2 tot 24 uur (afhankelijk van het type van anesthesie)
Aanbevolen verblijf in Praag: 1 tot 3 dagen na de operatie
Verwijderen van hechtingen: ± 5 tot 6 dagen na de operatie
Uiteindelijke effect: na 2-3 maanden
Extra informatie: Het dragen van een donkere bril buitenshuis wordt voor minimaal één week aangeraden.
Bovenstaande informatie kan per kliniek verschillen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze behandeling vul dan onze contact formulier in.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.