Neuscorrectie

Met een neuscorrectie correctie kunnen zowel de esthetische als de functionele klachten verholpen of verminderd worden. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, neusverstoppingen, ademhalingsproblemen of ontevreden zijn over de huidige vorm.

Wanneer is een neuscorrectie een goede oplossing?

• Als u niet tevreden bent over de vorm of grootte van je neus.
• Na letselschade tijdens een ongeval.
• Als je medische complicaties hebt en moeite hebt om door je neus te ademen.
• Als je ontevreden bent over een eerdere neuscorrectie.
• Of een combinatie van boven genoemde.

Wat is een neuscorrectie?

De neus is een van de meest zichtbare en karakteristieke delen van het lichaam, die aan het hele gezicht uitdrukking geeft, daarom kan zelfs een kleine verandering al een grote verbetering opleveren. Het is in de eerste plaats een orgaan voor de ademhaling en het reukvermogen maar om esthetische en functionele redenen kan de eigenaar van deze neus er ook problemen mee hebben omdat deze er niet tevreden mee is.
Een neus kan er vanaf de je geboorte al anders uitgezien hebben of ten gevolge van een ongeval.
Er kunnen pas wijzigingen aan de neus plaats vinden nadat de schedel volledig volgroeid is en dat is omstreeks het 20ste levensjaar. De behandeling van plastische chirurgie van de neus (een neuscorrectie) komt steeds vaker voor.
Een neuscorrectie is één van de moeilijkste behandelingen die een chirurg kan uitvoeren.

De neus is de toegangspoort tot de nasofarynx (de neus-keelholte). Het bestaat uit kraakbeen (botweefsel), spieren en de huid.
De neustussenschot bestaat uit kraakbeen en ligt in het midden van de neus het verdeeld de neus in 2 helften te weten de linker en rechter neushelft.
De neusgaten moeten in beide richtingen ongehinderd blijven, om de basisfuncties van de neus goed uit te kunnen voeren namelijk de ademhaling, de smaak, het reukvermogen en de resonantie. (De lucht in de lichaams holtes zoals de borstholte en de neusholte gaan meetrillen, hierdoor wordt het geluid versterkt, dit noemt men resoneren.)
Het kraakbeen gedeelte, de neustip, afwijking aan het neustussenschot, maar ook de totale omvang en vorm van de neus kunnen esthetisch gecorrigeerd worden.

Neuscorrectie Cosmetic-Services

Neuscorrectie

Waar moet u rekening mee houden voor de operatie

Informeer als en wanneer u moet stoppen met het gebruik van verschillende soorten medicijnen zoals als bijvoorbeeld bloedverdunnende medicijnen (aspirine, sinaspril, sintrom, asprobruis, enz.)
Geef aan de arts door welke medicijnen u gebruikt.
Het is ook aan te raden om minimaal 5 weken voor de operatie te stoppen met roken, want roken (nicotine) vernauwd de bloedvaten, dit vergroot de kans op problemen bij de wondgenezing.
Laat u ook goed informeren door uw arts.

Na de operatie

Een neus operatie wordt meestal onder algehele verdoving uitgevoerd, maar plaatselijke verdoving of sedatie is ook mogelijk.
De patiënt verblijft minimaal één nacht in de kliniek.
De operatie duurt één tot vier uur afhankelijk van de behandeling die uitgevoerd moet worden.
Na de operatie zal de patiënt waarschijnlijk wakker worden met een speciale aluminium spalk op de neus, deze moet de komende 10 tot 14 dagen gedragen worden.
De patiënt kan mogelijk 1 tot 3 dagen neustampons in hebben om het wond vocht te absorberen. Tijdens deze periode moet de patiënt door de mond moet ademen.

Na het ontslag uit de kliniek, is het raadzaam om te zorgen dat u nog zeker 14 dagen thuiszorg heeft.
Na het verwijderen van de spalk uit de neus, kan de patiënt 3 tot 6 maanden niet sporten.
Gedetailleerde instructies van de chirurg zijn erg belangrijk, volg deze dan ook goed op.
De neus is erg gevoelig voor druk vooral de eerste dagen na de operatie denk maar o.a. aan kauwen, grimassen, zonnebank, de positie van het lichaam tijdens het slapen, geen drukverhoging in het bovenste deel van het lichaam (zoals niezen, hoesten), met inbegrip van seksuele activiteit!
Probeer ook zo weinig mogelijk te niezen, hoesten, tillen en te buigen.
Het definitieve resultaat is pas na 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Mogelijke complicaties

Neuscorrectie voor en na cosmetic-servicesAan elke operatie zijn risico’s er kunnen altijd complicaties optreden al is de kans hierop klein. De risico’s zijn o.a. zijn, allergische reactie op de verdoving, een wondinfectie, bloeduitstortingen, trombose, slechte genezing van de wond maar de kans hierop wordt vergroot als u rookt, verder kan een slechte wondgenezing lelijke littekens achter laten.
Aandoeningen door een tekort aan o.a. eiwit, vitamine (B12 of andere vitamines) en bloedarmoede door ijzer tekort. Het kan zijn dat het gevoel in het geopereerde gebied is verdwenen maar normaal gesproken zal deze na verloop van tijd weer terug keren.
Om de kans op complicaties te verkleinen is het beter als u door een ervaren en deskundige chirurg wordt behandeld.

Samenvatting:
Duur van de operatie: ± 1 tot 3 uur
Verdoving: Meestal narcose (lokale verdoving en sedatie mogelijk)
Verblijf in de kliniek: 1 dag
Aanbevolen verblijf in Praag: Minimaal 5 dagen na de operatie
Verwijderen van hechtingen: In de meeste gevallen zijn hechtingen niet noodzakelijk.
Eindeffect: 1 tot 2 maanden voor de genezing, het uiteindelijke effect is na 6 tot 12 maanden zichtbaar.
Bovenstaande kan per kliniek verschillen.

Extra informatie: Na de operatie moet de neus worden beschermd tegen stoten of drukken die schade kunnen veroorzaken. De neus is zeer gevoelig en kwetsbaar, vooral tijdens de eerste dagen na de operatie.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze behandeling vul dan onze contact formulier in.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.