Liposuctie is een esthetisch plastische chirurgische behandeling waarbij een chirurg het te veel aan vetweefsel wegzuig. Liposuctie of Liposculptuur is dus het verwijderen van overtollig vet.
Op verschillende delen van het lichaam kan overtollig vet opgeslagen worden zoals de taille, dijen, buik, billen, borsten, hals enz. Voor veel mensen is dit ongewenst, de oplossing kan een liposuctie behandeling zijn. Deze behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen uitgevoerd worden. Alleen zal de verdeling van het overtollige vet bij vrouwen anders zijn dan bij mannen. Bij vrouwen kan de vetverdeling en de vorm van haar lichaam beïnvloed worden door haar hormonen.
Bij vrouwen hoopt het vet zich meestal op in het gebied rond de heupen, dijen, knieën en taille. Bij mannen hoopt het vet zich meestal op bij de taille, de buik en de dubbele kin.
Ook slanke mensen kunnen overtollig vet op bepaalde plaatsen van hun lichaam opslaan, dit gaat niet altijd weg door te trainen of met een dieet. In zulke gevallen kan liposuctie een goede oplossing zijn.

Liposuctie dijbeen Cosmetic-Services

Liposuctie dijbeen

Liposutie huid Cosmetic-ServicesDe behandeling

Liposuctie is een behandeling waarbij plaatselijke vet reserves worden verwijderd om een mooiere vorm aan het lichaam te geven. Dit kan op één of meerdere plaatsen op het lichaam. Liposuctie verbetert de contouren van het lichaam door verwijdering van het onderhuidse vet met behulp van een metalen canule, deze is verbonden met een buis naar een zuiginrichting deze genereert een vacuümdruk om het vet weg te zuigen van de gewenste gebieden.
De canule wordt via een kleine incisie van een paar mm in het lichaam gebracht.
Deze incisie wordt door de chirurg zoveel mogelijk in de natuurlijke huidplooien van het lichaam geplaatst zodat deze na genezing nog nauwelijks zichtbaar zullen zijn.
Deze methode van liposuctie wordt voornamelijk gebruikt voor het vorm geven van de buik, de taille, billen, dijen, knieën, bovenste delen van de armen, kin, gezicht en hals.
Liposuctie is geschikt als je vet reserves in de problematische gebieden van het lichaam niet weggaan door te trainen of een dieet te volgen. Liposuctie is geen manier om overgewicht kwijt te raken.
De hoeveelheid vet dat tijdens een behandeling maximaal verwijderd mag worden is 2000 tot 2500 ml. Het is erg gevaarlijk en onverantwoord om grotere hoeveelheden vetweefsel te verwijderen het kan het leven van een patiënt in gevaar brengen.

Waar moet u rekening mee houden voor de behandeling

Met het gebruik van verschillende soorten medicijnen zoals als bijvoorbeeld bloedverdunnende medicijnen (ACP, Brufen / ibuprofen, aspirine, sinaspril, ascal, sintrom, asprobruis, enz.) moeten voor de operatie gestopt worden. Doe dit wel in overleg met uw (huis)arts. Extra voorzichtigheid is geboden voor mensen die last hebben van spataderen en zwellingen.
Geef aan de arts door welke medicijnen u gebruikt en laat u goed informeren door een arts.
Liposuctie wordt meestal uitgevoerd onder algehele anesthesie. Kleinere gebieden, zoals de dubbele kin of de knieën, kunnen behandeld worden onder plaatselijke verdoving, of in combinatie met sedatie.

Laser liposuctie

Een laser liposuctie behandeling kan alleen gedaan worden of in combinatie met de traditionele liposuctie behandeling en de laser behandeling tbv contouren verbetering.

Mogelijke risico’s

Aan alle medische ingrepen zijn risico’s verbonden.
Voorbeelden van complicaties zijn o.a. een allergische reactie op de verdoving, een infectie, nabloeding, vochtophoping, en een langzame wond genezing.
Als u rookt zal dit de kans op complicaties vergroten.

Liposuctie behandel plekken 1 Cosmetic-Services

Liposuctie behandel plekken

Liposuctie behandel plekken 3 Liposuctie behandel plekken 4 Cosmetic-Services

 

 

 

 

 

 

Samenvatting:

Duur van de behandeling: 1 tot 2 uur (afhankelijk van het aantal en de grootte van de gebieden die moeten worden opgezogen)
Verdoving: Narcose (sedatie of plaatselijke verdoving ook mogelijk)
Verblijf in de kliniek: 1 dag
Aanbevolen verblijf in Praag: minimaal 4 dagen na de operatie
Verwijderen van hechtingen: Als het wordt gebruik, na 5 dagen
Uiteindelijke effect: na 1 tot 2 maanden
Bovenstaande informatie kan per kliniek verschillen.
Extra informatie: Het is zeer belangrijk om een elastisch korset of drukverband, te dragen na  de behandeling, dag en nacht, tenminste 6 tot 8 weken. Dit kan het uiteindelijke effect aanzienlijk verbeteren.
Bovenstaande kan per kliniek verschillen.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.