IVF staat voor In Vitro Fertilisatie. Dat betekent “bevruchting in glas”.

Bij de start van een IVF behandeling maakt u kennis met de coördinator en voert een of meerdere gesprekken met de behandeld specialist. Deze gesprekken kunnen via skype of ter plekke plaats vinden*. Deze keuze is aan u. Een IVF-behandeling start het ontvangen van een medicijnen pakket met hormoonstimulatie, hierbij kunnen verschillende soorten hormonen worden gebruikt. Het doel is om bij de vrouw meerdere eicellen tegelijkertijd tot rijping te brengen. Elke eicel zit in een follikel (eiblaasjes) in de eierstokken van de wensmoeder. Als de hormonen zijn toegediend en de eicellen voldoende gerijpt zijn, worden ze in de kliniek met een holle naald uit de follikels gezogen. Dit heet de follikelpunctie. De eicellen worden vervolgens in het laboratorium bevrucht middels de ICSI methode.

Als de eicellen bevrucht zijn en er één of meer embryo’s zijn ontstaan, kan een embryotransfer plaatsvinden. Doorgaans gebeurt dat twee tot vijf dagen na de follikelpunctie. Een embryo wordt met een slangetje in de baarmoeder teruggeplaatst. Afhankelijk van de leeftijd van de wensmoeder en eventueel het aantal voorafgaande IVF-pogingen kan er soms gekozen worden om twee embryo’s te plaatsen. Na het plaatsen begint het wachten of innesteling van één of beide embryo’s optreedt.

Er zijn meerdere redenen voor IVF in het buitenland.

  • Het maximale aantal pogingen (meestal 3) zijn gebruikt en nu wordt het niet vergoed door ziektekosten verzekering. Jij en je partner staan open voor een behandeling in het buitenland
  • De grensleeftijd om in aanmerking te komen voor vergoeding is bereikt, dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar maar is doorgaans 43 jaar. Daarna mag u natuurlijk op eigen kosten doorgaan met behandelen. Een andere mogelijkheid is om dit zelf te bekostigen en in het buitenland verder te kijken
  • Goede individuele behandeling en benadering, je wordt niet behandeld als een nummer maar als een mens met een sterke kinderwens. De kliniek waar de behandeling wordt uitgevoerd is in Tsjechië waar alle medewerkers Engels, Duits en sommige ook Frans spreken. Daarnaast is dit een commerciële kliniek en is alleen gebaat bij zeer tevreden koppels. De gehele staf is zeer behulpzaam en iedereen wordt individueel benaderd. Het is een zeer emotioneel traject waarbij u zeer goed wordt bijgestaan
  • U hoort over betere resultaten in het buitenland en u wilt in het buitenland een of meerdere pogingen wagen. U moet bij uw ziektekostenverzekering nagaan of het behandelen in het buitenland wordt vergoed. Dit verschilt per ziektekosten verzekering en aanvullende verzekering.
  • indien u eiceldonatie overweegt, kijk dan hier.

Bij Cosmetic-Services bemiddelen wij voor klinieken in Tsjechië. De faciliteiten voldoen aan de hoge eisen van de TUV en zijn zeer goed uitgerust met alle benodigde moderne apparatuur.

De kosten voor IVF – In Vitro Fertilization pakket bedragen 1990 EUR, waarbij bevruchting met ICSI methode eveneens is inbegrepen.

Kijk hier wat allemaal inbegrepen is in het bovenstaande pakket.

*De kosten voor vervoer en verblijf zijn niet inbegrepen.