• cosmetic-services-amazing-landscape-at-the-sunset
  • Cosmetic-services-ruins-of-rabi-castle

Tsjechië is een land met veel bossen, bergen, een prachtige natuur en historische stadjes, het is er relatief goedkoop en gastvrij. De buurlanden van Tsjechië zijn Duitsland, Slowakije, Oostenrijk en Polen. Het is lid van de Europese Unie.
Tijdsverschil: Praag ligt in dezelfde tijdzone als West Europa: Central European Summer Time (CEST). De afstand van Arnhem naar Praag is ±800 kilometer.

Praag

Praag (Praha) is de hoofdstad van Tsjechië en het ligt aan de rivier de Moldau.
Praag ligt midden in de regio Midden-Bohemen, maar maakt daar geen deel van uit, het vormt een eigen regio en eigen district.
Het wordt ook de “gouden stad” genoemd, een andere naam is: “Praag stad van honderd torens”, dit vanwege de vele (uitkijk)torens die er al een paar honderd jaar zijn. Tegenwoordig heeft deze stad honderden torens.
Het staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en het inwoners aantal is 1.270.000.
Het is een toeristische stad met veel historie, culturele bezienswaardigheden en evenementen zoals de vele musea, theaters en concertgebouwen, kunstgalerijen en de jaarlijks terug kerende culturele evenementen, zoals het Praagse Lente Muziekfestival.

informatie over praag tsjechië Praag Theater cosmetic-services

Theater Praag

informatie over praag tsjechië Praag Theater 5 cosmetic-services

Theater Praag

Bezienswaardigheden

In Praag zijn veel bezienswaardigheden zoals de vele historische gebouwen, de Sint-Vituskathedraal, het oude stadsplein, de smalle steegjes, de Petrin Toren met prachtig uitzicht over Praag, Praagse Burcht, de Karelsbrug met al zijn beelden, astronomische klok en de grote Wenceslasplein.
Aan de noordkant van de oude stad ligt de joodse wijk Josefov. In deze wijk kun je historische joodse bouwwerken bezoeken zoals de Synagoge, de Pinkas Synagoge, het Joods Stadhuis en de oude begraafplaats.
In Praag kun je ook lekker eten, winkelen en het heeft een bruisend uitgaansleven, verder gaan er steeds meer mensen naar toe voor een esthetische behandelingen.

informatie over praag tsjechië Oude joodse begraafplaats Praag-Joodsewijk cosmetic-services

Oude joodse begraafplaats Praag-Joodsewijk

informatie over praag tsjechië Praag Theater 2 cosmetic-services

Praag Theater

Vervoer in Praag

Met de bus of vliegtuig kun je goedkoop naar Praag reizen. (Voor meer informatie hierover zie “hoe kom ik (goedkoop) in Praag”.)
Voor het Openbaar vervoer in Praag kun je kiezen de uit metro, trams en bussen. Koop vooraf een kaartje. Je kunt losse kaartjes of een toeristenkaart kopen, hiermee kun je 24 uur of 3 dagen onbeperkt met het openbaar vervoer reizen voor een vaste prijs. Deze kaarten kun je kopen bij de informatiebalies van het Praagse openbaar vervoersbedrijf.
Zie ook beschrijving “Openbaarvervoer in Praag” elders op deze site.

Wie met zijn eigen auto naar Praag komt moet er rekening mee houden dat het aantal parkeerplaatsen in het centrum beperkt is en het is er betaald parkeren. Het centrum van Praag is in verschillende zones ingedeeld: oranje zone is maximaal 2 uur (betaald) parkeren, groen is maximaal 6 uur (betaald) parkeren, en blauw (niet parkeren als toerist, is alleen voor bewoners). Bij parkeerovertredingen kun je een wielklem krijgen, deze worden pas na betaling van een flinke boete verwijderd.
In Praag is het ook mogelijk om een auto te huren, hiermee kunt u gemakkelijk buiten de stad reizen.

Accommodaties

In Praag zijn er verschillende accommodaties zoals hotels, pensions, appartementen etc.
In deze stad zijn de accommodaties niet zo duur als in vele andere steden maar je betaal in Praag een hogere prijs per nacht in vergelijking tot wat je elders in Tsjechië betaalt. Het hoogseizoen in Praag loopt van april tot en met oktober. In deze periode liggen de prijzen voor hotelkamers en appartementen meestal hoger dan gedurende de wintermaanden.