Praag en Brno zijn op verschillende manieren te bereiken, je kunt heel goedkoop in Tsjechië komen, voor meer informatie zie onderstaand.

Wenceslas plein in Praag

Wenceslas plein

Wenceslas plein

 

 

 

 

 

Met het vliegtuig

Vliegen is het snelste en meest comfortabele manier om in Tsjechië te komen.
Via Nederland, België of Duitsland zijn Praag en Brno met het vliegtuig rechtstreeks te bereiken. Een enkeltje naar Tsjechië kost tussen de €10,- en de €170,-.
De prijs van een vliegticket is o.a. afhankelijk bij welke maatschappij je boekt en via welke luchthaven je vliegt, maar ook als u wel, geen of weinig bagage mee hebt en het moment dat u boekt, vaak geldt hoe eerder u boekt hoe goedkoper u reist.

Via de vliegticket zoekmachine Chaser.nl  en google.nl/flights/ kun je snel zien waar goedkope tickets zijn. Bij google.nl/flights/ kun je ook de prijs van je keuze blijven volgen en een alert ontvangen bij een prijsdaling.

Vanuit Nederland

vliegen naar praag Tjechische vliegtuig cosmetic-servicesMet Transavia kunt u via luchthaven Eindhoven naar Praag vliegen
U kunt ook goedkoop via Amsterdam/Schiphol naar Praag vliegen met:
EasyJet
CZECH airlines
KLM
Andere luchtvaart maatschappijen via Schiphol zijn  Swiss, Icelandair, Lufthansa, Austrian, Air Serbia, Belavia, LOT met deze maatschappijen zult u waarschijnlijk wel duurder uit zijn.

Met WizzAir kunt u via luchthaven Eindhoven of Maastricht Aachen airport naar Brno in Tsjechië vliegen, indien gewenst kunt u daar verder met een snelle trein verbinding naar Praag reizen. Dit is een goede en goedkope verbinding. Bij WizzAir kunt u al v/a ± €15,- een ticket kopen.
Voor meer informatie zie WizzAir 
De luchthaven van Brno heet de Brno-Turany Airport.
Een trein kaartje van Brno naar Praag kost ± €7,50. Van tevoren een treinkaartje kopen dat kan via https://www.cd.cz/eshop/  Voor meer informatie zie ook Openbaarvervoer in Praag.

Vanuit Belgie

Kunt u goedkoop via Charleroi met Ryanair naar Praag vliegen
Via Charleroi met Jetair
Vanuit Brussel via Brussels Airport met Brussels Airlines

De vliegreis duurt ongeveer 1,5 uur (±850km).
Als je met het vliegtuig naar Praag vliegt land je op de Václav Havel luchthaven (voorheen Ruzyně luchthaven). Het vliegveld ligt ongeveer 18 km van het centrum, met de auto doe je er ongeveer 30 tot 40 minuten over.
Indien gewenst kunt u in Praag voor de Transfer van het vliegveld naar uw accommodatie door een van onze medewerkers worden opgehaald. De transfer kosten van en naar uw accommodatie zijn afhankelijk van het pakket dat u gekozen heeft inclusief transfer, anders zijn hier kosten aan verbonden, voor meer informatie zie het pakket dat u gekozen heeft (zie prijslijst).
U kunt ook met het openbaarvervoer naar het Centrum van Praag reizen, meer informatie hierover zie:Openbaarvervoer in Praagen op de luchthaven.
Kijk bij het boeken dat u een rechtstreekse vlucht heeft want het is maar iets langer dan een uur vliegen.

TIPS: Als u niet te veel wilt betalen voor uw bagage dan kunt u uw kleding ook in een vacuüm zak verpakken u hebt dan veel minder bagageruimte nodig.
Als u op internet rechtstreeks bij de vliegmaatschappij boekt waar u mee wilt vliegen, dan bent u vaak goedkoper uit dan via de vliegticket vergelijkingssites

 

vliegen naar praag of auto cosmetic-servicesMet eigen vervoer

Vanuit Nederland of België kun je via Duitsland naar Tsjechië rijden. De afstand van Arnhem naar Praag is ±800 kilometer. De reistijd bedraagt ongeveer 8 uur. U kunt van te voren of bij de grenspost van Duitsland en Tsjechië een vignet (wegenbelasting) aan schaffen, u kan in Euro’s of in Tsjechische Kronen betalen. Praag is ongeveer 150km van de grens verwijderd.

 

Met de bus

Praag is goed bereikbaar met de bus, u kunt een ticket kopen via www.eurolines.nl voor Nederland, www.eurolines.be  voor  België of  https://www.elines.cz/cz/ . Afhankelijk van uw vertrek plaats kost een retour naar Praag ± €110,-. Maar als u vroeg boekt kunt u al een retour ticket kopen v/a ± €40, -. De prijs is afhankelijk van het moment dat u boekt, meestal geldt hoe eerder u boekt, hoe goedkoper u reist.

vliegen naar praag of met Euroliner cosmetic-servicesU kunt ook een open retour ticket kopen dan kunt u zelf bepalen wanneer u terugkeert, deze moet wel enkele dagen voor het gewenste vertrek datum aan Eurolines worden doorgegeven, dit kunt u telefonische doorgeven.
Eurolines bussen zijn voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en hebben een toilet aan boord. De bus reis Arnhem – Praag duurt ongeveer 12 uur.
Indien gewenst kunt u in Praag voor de Transfer van de bushalte naar uw accommodatie door één van onze medewerkers worden opgehaald. De transfer kosten van en naar uw accommodatie zijn afhankelijk van het pakket dat u gekozen heeft inclusief transfer, anders zijn hier kosten aan verbonden, voor meer informatie zie het pakket dat u gekozen heeft (zie prijslijst). .

Met de trein

Praag is ook goed met de trein bereikbaar voor de prijs, vertrektijden en vertrek plaatsen kunt u het beste contact opnemen met de spoorwegen.
vliegen naar praag of met Tjechische trein cosmetic-servicesEen retour trein ticket Rotterdam – Praag kost tussen de ± €150,- en de ± €210,- en duurt ongeveer 12 tot 16 uur.
Maar als u vroeg boekt kunt u al een retour ticket kopen v/a ± €75,- (ongeveer 2 à 3 maanden van te voren boeken).
De prijs is afhankelijk van het moment dat u boekt, meestal geldt hoe eerder u boekt, hoe goedkoper u reist.
Indien gewenst kunt u in Praag voor de Transfer van het station naar uw accommodatie door een van onze medewerkers worden opgehaald. Als hier kosten aan verbonden zijn is afhankelijk van het pakket dat u gekozen heeft inclusief transfer anders zijn hier kosten aan verbonden, voor meer informatie zie het pakket dat u gekozen heeft (zie prijslijst). .

Trein informatie o.a. trein tijden & treinkaartjes
Van tevoren treinkaartjes kopen, reserveren of controleer de treintijden op
https://treintickets.nshispeed.nl/ (Nederlandse spoorwegen) en http://www.b-europe.com/Reizen (Belgisch spoorwegen) of https://www.cd.cz/eshop/  České dráhy (Tsjechische spoorwegen), taal beschikbaar in het Tsjechisch, Duits en Engels (kies ‘en of de’ in de rechterbovenhoek van de pagina).
Indien gewenst kun je vooraf treinkaartjes kopen voor nationale en internationale bestemmingen.

Voor adres gegevens van de klinieken zie Contact gegevens OBKlinika” of Contact gegevens Refractiecentrum.