Facelift cosmetic-services

 

Een facelift is een chirurgische techniek die de ouder wordende huid kan vertragen
Door het ouder worden verslapt de huid en de huidspieren hierdoor ontstaan er rimpels in het gezicht dit is een een natuurlijk teken van het ouder worden. De leeftijd waarop deze symptomen zichtbaar worden verschilt per persoon, maar varieert  tussen de 30 en 50 jaar. Het hangt af van de aard van de huid, de erfelijke factoren, wel of niet rookt, je beroep en de blootstelling aan de zon.
De behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen uitgevoerd worden.

De operatie

De chirurg maakt een incisie waarbij de haarlijn wordt gevolgd langs de slaap naar beneden voor de oorschelp. Hierna gaat de incisie rond de oorlel door in de plooi achter het oor naar de schedel, of de chirurg kiest voor een SMASS Face Lift, waarbij de incisie wordt gemaakt achter de oorschelp (tragus) in plaats van aan de voorkant.
Vervolgens verwijdert de chirurg het overtollige huid van het gezicht of de hals. De chirurg lift en verkort de huid, hierbij wordt de onderhuidse spierweefsel ook meegenomen. Aan het einde van de ingreep kunnen drains geplaatst worden waardoor het overtollige wondvocht en bloed afgevoerd kan worden. Deze procedure verkleind het risico op kneuzingen of blauwe plekken in de geopereerde gebieden. De drains kunnen ongeveer 2 dagen na de operatie verwijderd worden.

Na de operatie

Na de operatie, is het gebruikelijk om een drukverband te dragen. Dit is een belangrijk onderdeel van het genezing proces. Het helpt om de behandelde huid dichterbij elkaar te houden en het zorgt voor meer comfort. Bovendien minimaliseert het drukverband zwellingen en het  voorkomt ophoping van vocht. Hoe lang men het drukverband moet dragen verschilt per  patiënt. De herstel periode kan een maand of zelfs langer duren, daarna kan de patiënt al zijn / haar normale activiteiten weer hervatten.

Direct na de operatie zult u al veranderingen kunnen waarnemen. Maar het resultaat van de operatie zal beter zichtbaar zijn nadat de zwelling verdwenen zijn dat is ongeveer na 3 weken. Omdat het genezing proces een continu proces is en dit per persoon kan verschillen, zal het eind resultaat pas na enkele maanden zichtbaar zijn.

De beste resultaten worden behaald als u een facelift combineert met een ooglidcorrectie, de nieuwste lifting techniek waar gebruikt wordt gemaakt van Endotine implantaten en eventueel liposuctie van de onderkin.

Een andere techniek is de SMASS transplantatie in de nasolabiale plooi (De nasolabiale plooi is de huidplooi die van de neusvleugel schuin naar de mondhoeken loopt deze is goed zichtbaar als u lacht). Het voordeel van deze methode is dat bij het vullen van de diepe nasolabiale plooi de natuurlijke plooi niet helemaal zal verdwijnen door huid verstrakking tijdens het liften van de huid.
Complicaties waarbij de oorlel of oorschelp onnatuurlijk verlengd  wordt in de richting van hals, iets wat relatief vaak voorkomt bij andere technieken, gebeurd niet bij deze facelifts behandeling dankzij de juiste balans tussen de SMASS Lifting en de huidverstrakking.

Mogelijke complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s er kunnen altijd complicaties optreden al is de kans hierop klein. De risico’s zijn o.a. zijn, allergische reactie op de verdoving, een wondinfectie, bloeduitstortingen, trombose, slechte genezing van de wond maar de kans hierop wordt vergroot als u rookt, verder kan een slechte wondgenezing lelijke littekens achter laten.
Aandoeningen door een tekort aan o.a. eiwit, vitamine (B12 of andere vitamines) en bloedarmoede door ijzer tekort. Het kan zijn dat het gevoel in het geopereerde gebied is verdwenen maar normaal gesproken zal deze na verloop van tijd weer terug keren.
Om de kans op complicaties te verkleinen is het beter als u door een ervaren en deskundige chirurg wordt behandeld.

Samenvatting:

Duur van de operatie: ± 2 tot 3 uur
Verdoving: Narcose
Verblijf in de kliniek: ± 2 dagen
Aanbevolen verblijf in Praag: Minimaal 7 dagen na de operatie
Verwijderen van hechtingen: ± 12 tot 14 dagen na de operatie.
Eindeffect: 2-3 maanden na de operatie, volledige genezing en verkleuring van het litteken in 10 tot 12 maanden.
Bovenstaande kan per kliniek verschillen.
Extra informatie: Tijdens de eerste week na de operatie wordt de patiënt geadviseerd om zacht en vloeibaar voedsel te consumeren en vermijd bewegingen die de onlangs de gelifte huid in uw gezicht overmatig strak trekken. De patiënt dient gedurende 1 à 2 maanden direct zonlicht te vermijden.

Facelift 3 cosmetic-services

 

 

 

 

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze behandeling vul dan onze contact formulier in.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.