Eiceldonatie achtergrond

Bij vrouwen met een kinderwens die zelf geen geschikte eicellen produceren bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van eiceldonatie.

Voor eiceldonatie moet de wensmoeder wel over een goed functionerende baarmoeder beschikken. Anonieme donatie is sinds 2004 bij wet verboden in Nederland. De Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting stelt dat kinderen in beginsel recht hebben om, indien ze dat wensen, te achterhalen van wie ze afstemmen. Het is voor alle klinieken in Nederland verplicht om alle sperma-, eicel-, en embryodonoren landelijk te registreren. Je mag dus wel gebruik maken van een donor, alleen deze donor mag niet anoniem zijn. Als niemand in je eigen omgeving bereid is om op te treden als donor, kun je ook buiten je kring op zoek gaan.  Let wel: in Nederland is het verboden en strafbaar om geld te betalen voor een eiceldonor!

Zie hier de officiële wetgeving:

Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting

Zodra u en uw partner aanmeldt wordt het traject gestart en de totale tijdsduur hangt onder meer af van het ontvangen van de resultaten van de vereiste vooronderzoeken, vinden van een geschikte donor en verzenden van het medicijnenpakket. Daarnaast moeten perioden van de donor en wensmoeder worden gesynchroniseerd. De totale tijdsduur hiervoor bedraagt 1 tot 2 maanden.

(Een geschikte donor is een donor die voor de wensmoeder en partner voldoet aan de gewenste kleur van de ogen, haar, lichaamsgewicht en lengte en bloedgroep. De aangewezen coördinator zal u hierover uitvoerig inlichten.)

Elke donor wordt door middel van bloedonderzoek zorgvuldig getest op seksueel overdraagbare ziekten en op genetische problemen. Door deze problemen uit te sluiten kan de kliniek binnen bepaalde grenzen een garantie geven voor de gezondheid uw nageslacht.

Cosmetic-Services voorgestelde behandeling

Bij Cosmetic-Services bemiddelen wij voor onze klanten om in Tsjechië de eiceldonatie uit te laten voeren.

Bekijk hier de regelgeving in Tsjechië

Er is voor eiceldonatie geen wachtlijst.

Voor elke gekozen donor geeft de kliniek de garantie dat deze donor alleen voor u ter beschikking staat. Hierover zullen de specialisten in een prive gesprek uitvoerig op ingaan.

Bevruchting van de eicel geschied op basis van de ICSI methode en is inbegrepen in de prijs. Nadat de eicel is bevrucht worden deze geplaatst in de baarmoeder van de wensmoeder.

De totale prijs voor deze behandeling is Eur 4800.  Bekijk hier wat is inbegrepen bij de prijs.

Dit is exclusief vervoer naar de kliniek en verblijf. Kijk ook hier:

https://www.cosmetic-services.nl/hoe-kom-ik-goedkoop-in-praag/

Indien gewenst kunnen we een (luxe) verblijf ook voor u verzorgen.

Vul hieronder uw vraag en gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op!