Wanneer is een buikwandcorrectie een passende oplossing?
– Als u niet tevreden bent met uw buik, deze is slap of uitgerekt, dit kan o.a. komen door een zwangerschap of door dat u veel bent afgevallen.
– Als u op zoek bent naar een methode om overtollige buikhuid te verwijderen en liposuctie.

Wat is een buikwandcorrectie?

Buikwandcorrectie wordt uitgevoerd als u overtollige huid bij de buikstreek en de rechte buikspier wilt verwijderen. Overtollige huid komt vaak voor bij vrouwen na de bevalling, vooral bij meerdere bevallingen, de huid van de buik wordt uitgerekt door de enorme druk van de groeiende foetus hierdoor verminderd de elasticiteit van de huid.
Een andere oorzaak van overtollige huid is obesitas. Vetcellen zijn niet alleen aanwezig in het onderhuidse gebied, maar ook binnen in de buikholte. Hierdoor ontstaan er scheuren in de huid, en worden er kleine littekens gevormd. Bij veel gewichtsverlies blijft de huid slap.

Buikwand-correctie

Buikwand-correctie

Buikwand-correctie

Buikwand-correctie

Buikwand-correctie

Buikwand-correctie

Deze problemen kunnen verholpen worden door middel van plastische chirurgie. De omvang ervan wordt op individuele basis door de plastisch chirurg bepaald in overleg met de patiënt.

De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De incisie wordt meestal in de onderbuik gemaakt, zodat het litteken verborgen kan worden onder uw ondergoed. Als de incisie ergens anders wordt gemaakt en men verwacht een litteken, dan zal de patiënt tijdens het overleg met de plastisch chirurg worden geïnformeerd.
De huid inclusief de onderhuid wordt gescheiden van het onderliggende weefsel en naar beneden getrokken, de overtollige huid wordt verwijderd. In sommige gevallen moet voor een beter resultaat liposuctie worden uitgevoerd. De wond wordt gehecht en bedekt met een bandage. Als de rechte buikspier los is, moet deze worden gehecht in de middelste lijn.

Buikwandcorrectie kan verdeeld worden op basis van de omvang van de ingreep:

1. Een mini buikwandcorrectie – het litteken van deze behandeling bevindt zich alleen bij de schaamstreek. De huid wordt verwijderd bij de schaamstreek en in de onderbuik (vanaf de navel naar beneden). Het bovenste deel van de buik (boven de navel) wordt bij deze ingreep niet behandeld daardoor hoeft de navel niet naar een ander positie verplaatst te worden.

2. Een mini buikwandcorrectie inclusief liposuctie – Bij deze behandeling wordt er tijdens het verwijderen van overtollige huid in de onderbuik, ook vet weggezogen in de betreffende regio.

3. Een buikwandcorrectie – wordt onder narcose uitgevoerd. Het litteken bevindt zich bij de schaamstreek en is meestal langer dan bij een mini buikwandcorrectie. Het litteken kan ook verticaal naar boven worden geleid in de richting van de navel. Tijdens de ingreep wordt de huid van de onder- en bovenbuik losgemaakt en overtollige huid wordt verwijderd. De navel wordt verplaatst naar een ander positie van de strak getrokken huid.

4. Uitgebreide buikwandcorrectie inclusief liposuctie – in de meeste gevallen zal er bij een uitgebreide buikwandcorrectie ook overtollig vet uit de buikstreek opgezogen worden naast het verwijderen van overtollige huid. Voor een beter uiteindelijke effect wordt in bepaalde gevallen liposuctie van de zijkanten ook aanbevolen.

buikwandcorrectie 3

Een buikwandcorrectie

Na de behandeling

Na de operatie moet de patiënt een elastisch korset dragen, deze beschermt u en het bevordert het genezing proces.
Na de operatie moet de patiënt ook meerdere keren per dag kleine stukjes lopen om een embolie te voorkomen. Anders, zal de patiënt de eerste twee dagen in bed door te brengen. De periode dat de patiënt onder ziekenhuiszorg blijft wordt door de dokter bepaald, normaal gesproken zijn dat twee dagen.
Indien er extra poliklinisch controles noodzakelijk zijn zal dat door de dokter bij het ontslag uit de kliniek worden bepaald. De hechtingen worden meestal tussen de 10e en de 14e dag na de operatie verwijderd.
De patiënt wordt geadviseerd om het zes weken lang rustig aan te doen en al die tijd moet het elastische korset gedragen worden. Het litteken zal na verloop van tijd geleidelijk vervagen maar de mate waarbij het zichtbaar blijft is afhankelijk van het herstellende vermogen van de patiënt.

Mogelijke complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s er kunnen altijd complicaties optreden al is de kans hierop klein. De risico’s zijn o.a. zijn, allergische reactie op de verdoving, een wondinfectie, bloeduitstortingen, trombose, slechte genezing van de wond maar de kans hierop wordt vergroot als u rookt, verder kan een slechte wondgenezing lelijke littekens achter laten.
Aandoeningen door een tekort aan o.a. eiwit, vitamine (B12 of andere vitamines) en bloedarmoede door ijzer tekort. Het kan zijn dat het gevoel in het geopereerde gebied is verdwenen maar normaal gesproken zal deze na verloop van tijd weer terug keren.
Om de kans op complicaties te verkleinen is het beter als u door een ervaren en deskundige chirurg wordt behandeld.

Samenvatting:
Duur van de operatie: ± 2 à 3 uur
Verdoving: Narcose
Verblijf in de kliniek: ± 2 dagen, dit verschilt per kliniek
Aanbevolen verblijf in Praag: ±4 dagen na de operatie
Verwijderen van hechtingen: ± 10 tot 12 dagen na de operatie of absorbeerbare hechtingen.
Eindeffect: 2-3 maanden
Bovenstaande kan per kliniek verschillen.
Extra informatie: Tijdens de eerste zes weken na de operatie, mag de patiënt geen zware voorwerpen optillen, niet sporten, moet zichzelf zo min mogelijk aan de zon bloot stellen en de patiënt moet de hygiënische regels strikt naleven. Indien er toch problemen optreden dient u een arts te raadplegen of contact op te nemen met uw kliniek.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze behandeling vul dan onze contact formulier in.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.