Diabetes / suikerziekte

Diabetes type 2 behandeling

Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte, die naarmate men ouder wordt geleidelijk aan verergert. Een van de kenmerken is de verhoogd gehalte van de bloedsuiker (glucose). De primaire oorzaak wordt toegeschreven aan het gebrek aan insuline die  door het alvleesklier aan het bloed wordt afgegeven, of door de combinatie van verminderde insuline productie en de verminderde gevoeligheid van het lichaam om te reageren op de geleverde insuline.

Diabetici hebben een verhoogde risico op:

  • Vaatziekte
  • Hartaanval en beroerte
  • Verlies van het gezichtsvermogen en blindheid
  • Nierziekte
  • Obesitas

De conventionele behandeling van suikerziekte

De conventionele behandeling van diabetes zoals een dieet en geneesmiddelen in combinatie met het gebruik van insuline vertragen vaak de voortgang van de ziekte en verbeteren de algehele gezondheidstoestand van de patiënt. Het heeft echter wel zijn beperkingen, voor wat betreft een langdurige werking en de bijwerkingen, na verloop van tijd zal de doeltreffendheid ervan in veel gevallen geleidelijke afnemen. De gebruikelijke behandeling van diabetes leidt vaak tot gewichtstoename wat resulteert in een verslechtering omtrent het verdere verloop van de ziekte voor deze patiënten. Er zijn ook veel risicofactoren zoals overgewicht en obesitas (meer dan 80% van de mensen met diabetes zijn zwaarlijvig), dit kan met een operatie verholpen worden.
Deze operatieve behandeling is een lang werkende methode voor een bepaalde groep diabetes (en obesitas) patiënten. Dus deze zogenaamde stofwisseling operatie is alleen geschikt voor een bepaalde groep mensen die hiervoor in aanmerking komen.
Deze stofwisseling operatie heeft een slagingspercentage van maximaal 85%, waarvan ongeveer 65% van de behandelde diabetici een vermindering van ziekteverschijnselen vertonen (afhankelijk van het insuline gebruik en de gezondheid van de patiënt) terwijl het voor de overige 20% een duidelijke verbetering van hun toestand betekend.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze behandeling vul dan onze contact formulier in.

De informatie op Cosmetic-Services.nl is informatief en zal nooit het advies en/of de behandelingen van een gespecialiseerde arts vervangen. Omdat iedereen andere wensen heeft kunnen de prijzen en adviezen ook verschillen. Laat u daarom goed informeren.